HemLånAdvisa omdöme

Advisa omdöme

Advisa är en låneförmedlare som jämför 36 olika långivare, vilket gör att du blir erbjuden en bra ränta utan flera kreditupplysningar.

Vad är Advisa?

Advisa är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare, jämfört med Lendo och Zmarta som ”bara” jämför 35 långivare var. Av Sveriges låneförmedlare kan Advisa vara ensamma om att jämföra hela 36 långivare.

Det Advisa gör är att ta en kreditupplysning på dig, sedan skickar Advisa ut det till långivarna som Advisa samarbetar med, exempelvis Swedbank, SEB och Nordea.

En illustration på hur Advisa fungerar för dig som ansöker om ett lån.

Vinsten för dig är att du slipper ansöka på flera ställen och få flera kreditupplysningar för att jämföra ränta, och vinsten för Advisa är att de får en kickback (provision) från långivaren som du väljer att teckna lån hos.

Är Advisa en bluff?

Nej, Advisa är ingen bluff. Advisa står under tillsyn av Finansinspektionen, Konsumentverket och Datainspektionen. Dessutom är Advisa ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Advisa AB med organisationsnummer 556855-5428.

Sök lån hos Advisa

Advisa är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Advisa är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Är Advisa bra eller dåligt?

Advisa är en bra tjänst för dig som vill använda ett bolag som hjälper dig jämföra lån utan säkerhet och hitta den bästa räntan.

Däremot är lån utan säkerhet inte alltid bra, särskilt inte när det är till för konsumtion som inte är nödvändigt. Lån utan säkerhet för shopping är definitivt något som bör undvikas.

Däremot är inte denna typen av lån alltid dålig, säg att du har en fast anställning där du behöver bil, men att bilen nyss gått sönder och du inte har en buffert att reparera bilen med, då är ett snabblån en lösning på ett problem, och säkerställer en inkomst som i nära framtid kan betala tillbaka lånet.

Advisa är alltså alltid bra, och snabblån är inte alltid bra, det beror på din situation och var du befinner dig i livet.

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Det är viktigt att samarbeta med många långivare eftersom det ökar chansen till en god ränta. Advisa samarbetar med 36 långivare:

 1. Swedbank
 2. SEB
 3. Nordea
 4. ICA Banken
 5. Ikano Bank
 6. Coop
 7. TF Bank
 8. Bank Norwegian
 9. Marginalen Bank
 10. Resurs Bank
 11. Santander
 12. Nordnet
 13. Collector Bank
 14. re:member
 15. SevenDay
 16. Komplett Bank
 17. Svea Ekonomi
 18. Instabank
 19. Credento
 20. Konsumentkredit
 21. Brocc
 22. Lendify
 23. Fellow Finance
 24. Nystart Finans
 25. Wasa Kredit
 26. Nordax Bank
 27. Northmill Bank
 28. Avida Finans
 29. Bigbank
 30. Lån & Spar Bank
 31. MoneyGo
 32. Moank
 33. BRAbank
 34. Friida
 35. TryggKredit
 36. Primal Capital

Att samarbeta med så många långivare gör det mycket troligt att du erbjuds en så bra ränta som du kan få genom att välja att jämföra lån på Advisa.

Ränta

Advisa marknadsför sig som en låneförmedlare som erbjuder räntor mellan 3,06 % och 29,99 %, men det säger egentligen inte så jättemycket.

Du som låntagare kommer troligen inte att komma i närheten varken 3,06 % eller 29,99 % i erbjuden ränta. Jag skulle säga att en bra ränta att hoppas på genom Advisa är någonstans kring 7 % till 8 %.

Sök lån hos Advisa

Advisa är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Advisa är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Det är ingen bra ränta jämfört med räntan på exempelvis ett bolån på Handelsbanken, men det är en oschysst jämförelse. Det Advisa erbjuder är jämförelse av lån utan säkerhet, och Advisa är ett bra sätt att jämföra dessa på.

Därför kommer du att få en bra ränta som kund hos Advisa och dess samarbetspartners. Däremot kommer räntan alltid att vara högre än på ett lån med säkerhet, därför kan det vara värt att kolla på om du kan belåna din nuvarande bostad om du äger en sådan innan du funderar på att ta ett lån genom Advisa.

Lämna en kommentar