HemLånSambla omdöme

Sambla omdöme

Sambla är en av flera låneförmedlare vars mål är att ge dig bästa räntan på ditt lån, men hur bra är Sambla egentligen? Det tar vi reda på!

Vad är Sambla?

Sambla är en låneförmedlare med syftet att hjälpa dig hitta det bästa lånet genom att vidarebefordra dina uppgifter till många olika lånebolag.

Det fungerar genom att du besöker Sambla, fyller i uppgifter om dig och din situation och sedan låter Sambla ta en kreditupplysning på dig.

Sambla skickar sedan vidare informationen som du angett, tillsammans med kreditupplysningen, till deras samarbetspartners.

En illustration på hur Sambla fungerar för dig som ansöker om ett lån.

Resultatet blir detsamma som att du söker ett lån på flera ställen, trots att du bara behöver jämföra med hjälp av en sajt. En annan fördel för dig som låntagare är att alla 40 långivare som Sambla samarbetar med delar på samma kreditupplysning, vilket är mycket bättre för din kreditvärdighet i jämförelse med om du skulle söka hos alla 40 långivare direkt, vilket skulle generera 40 kreditupplysningar.

Är Sambla en bluff?

Nej, Sambla är ingen bluff. Sambla står under tillsyn av Finansinspektionen, Konsumentverket och Datainspektionen. Dessutom är Sambla ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Sambla AB med organisationsnummer 556974-8378.

Sök lån hos Sambla

Sambla är en låneförmedlare som jämför hela 40 långivare. Att använda sig av Sambla är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Är Sambla bra eller dåligt?

Sambla är ett mycket bra alternativ bland låneförmedlarna för dig som söker ett billigt lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån. Fördelen med att använda en långivare är att du är att flera långivare får chansen att ge dig ett bra lån, trots att du bara får en kreditupplysning.

Anledningen till att Sambla är bra jämfört med andra låneförmedlare som fungerar ungefär likadant är att hela 40 långivare är anslutna till plattformen, vilket gör att du har chansen att få förslag från en rad olika långivare. Jämför det med Lendo som ”endast” samarbetar med 37 långivare, exempelvis.

Däremot är det inte alltid som lån utan säkerhet är en särskilt bra idé, det beror på. Jämför du noga med hjälp av en låneförmedlare, som Sambla exempelvis, och sköter dina återbetalningar måste det inte vara så farligt.

Risken kommer när du tecknar ett lån med en mycket hög ränta, och inte sköter återbetalningarna. Den kombinationen kan snabbt förstöra en annan sund ekonomi. Därför rekommenderar jag att använda Sambla, som är en mycket bra låneförmedlare, men också att vara noga med att alltid betala i tid.

Prioritera återbetalningar före allt annat, eller i alla fall före nästan allt annat.

Vilka banker samarbetar Sambla med?

När du använder dig av en låneförmedlare är det viktigt att denna samarbetar med så många långivare som möjligt eftersom att det ökar din chans till en rättvis och låg ränta. Sambla samarbetar med 40 långivare men går bara ut med 28 av dessa:

 1. Ikano Bank
 2. Swedbank
 3. Resurs Bank
 4. ICA Banken
 5. Coop
 6. Santander
 7. Wasa Kredit
 8. Lendify
 9. Komplett Bank
 10. Marginalen Bank
 11. SevenDay
 12. Svea Ekonomi
 13. Konsumentkredit
 14. Lån & Spar Bank
 15. GoodCash
 16. Fellow Finance
 17. Brocc
 18. Collector Bank
 19. MoneyGo
 20. Nordax Bank
 21. Avida Finance
 22. Nordnet
 23. Remember
 24. Moank
 25. Instabank
 26. OKQ8
 27. Wästgöta Finans
 28. BRAbank

Att samarbeta med hela 40 långivare gör att Sambla till hög grad kan erbjuda dig bättre ränta och även bättre villkor i allmänhet än andra låneförmedlare med färre ansluta långivare, vilket är de allra flesta.

Däremot är det lite underligt att bara gå ut med 28 av 40 långivare, risken är att Sambla samarbetar med många ”döda fiskar”. Inom lånemarknaden är ”döda fiskar” långivare som i princip inte ger ut så mycket lån, utan mest till de med allra bäst ekonomi, och då till högre ränta än andra större långivare.

Oavsett är 40 ett mycket bra antal, och de 28 som vi har tillgång till att se har de allra flesta ett bra rykte.

Ränta

Även om det är mycket svårt att på en icke-interaktiv blogg som denna kunna säga något om räntan utan att veta mer om din finansiella situation kan jag säga att det är mycket bra att ha 40 samarbetspartners som Sambla faktiskt har, det ökar chansen till att du som låntagare kan få en bra ränta.

Däremot kan jag försöka reda ut lite av det allra mest grundläggande.

När du ansöker om lån genom Sambla framgår det att den effektiva räntan är någonstans mellan 3,01 och 29,95 %. Det är ett mycket brett spann och jag tror att anledningen att det står så är att den som får ett ränteförslag tror att man fått en mycket bra ränta, eftersom att den mycket troligen är långt lägre än 29,95 %.

Därför är det bra att i förväg bestämma sig för vilken ränta (ungefär) som man vill försöka få, för att inte i stunden få en känsla att räntan är bra när den kanske inte är så bra egentligen. Jag rekommenderar dig som ansöker om ett lån genom Sambla och har en OK ekonomi utan så många betalningsanmärkningar att satsa på en ränta på någonstans mellan 7 och 8 %.

Sök lån hos Sambla

Sambla är en låneförmedlare som jämför hela 40 långivare. Att använda sig av Sambla är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Lämna en kommentar