HemLånFreedom Finance omdöme

Freedom Finance omdöme

Freedom Finance är en populär låneförmedlare med hela 36 anslutna långivare som alla får dela på en och samma kreditupplysning.

Vad är Freedom Finance?

Freedom Finance är en låneförmedlare. Detta innebär kort och gott att Freedom Finance samlar företag som vill ge ut lån till kunder i olika målgrupper och situationer i livet.

Hur fungerar det då? Jo, när du ansöker om ett lån på Freedom Finance tas endast en kreditupplysning, trots att hela 36 långivare kan erbjuda dig ett lån.

Detta är eftersom att Freedom Finance skickar vidare kreditupplysningen som de tar på dig till deras långivare som deras algoritm bedömer vara intresserade av att ge en person med din ekonomiska situation ett lån.

En illustration på hur Freedom Finance fungerar för dig som ansöker om ett lån.

En del långivare föredrar att ge ut större lån till personer utan anmärkningar, andra aktörer föredrar att ge ut lån till motsatsen, exempelvis.

Freedom Finance kostar alltså inget att använda för dig som låntagare, utan tjänsten finansieras istället med hjälp av långivare som kompensation för att de får vara med på Freedom Finance.

Är Freedom Finance en bluff?

Nej, Freedom Finance är ingen bluff. Freedom Finance står under tillsyn av Finansinspektionen, Konsumentverket och Datainspektionen. Dessutom är Freedom Finance ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Zmarta AB med organisationsnummer 556647-0737.

Sök lån hos Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Freedom Finance är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Är Freedom Finance bra eller dåligt?

Freedom Finance är en superbra tjänst som jag kan rekommendera och definitivt hade övervägt att använda mig av om jag idag skulle behöva ta ett snabblån, eller ett så kallat lån utan säkerhet.

Däremot är det inte alltid som dessa lån utan säkerhet är bra, det beror på situation.

Behöver du pengar akut, och har en solid plan för hur du inom rimlig tid ska kunna betala tillbaka innan räntan skenar, då är Freedom Finance en bra tjänst att använda för att hitta det billigaste lånet för dig som du kan få.

Däremot är det alltid viktigt att ha en plan för att betala tillbaka. Ett snabblån kan vara både billigt och dyrt, beroende på återbetalningstid.

Även om räntan är högre kan kostnaden vara låg om du har möjlighet att amortera i hög takt och därmed betala tillbaka lånet snabbt, motsatsen gäller även. En lägre ränta kan stå dig dyrt om det innebär att du inte har lika bråttom med att betala tillbaka.

Slutsatsen är att Freedom Finance är bra, men att snabblån inte alltid är lika bra, det beror på din situation.

Vilka banker samarbetar Freedom Finance med?

När du använder dig av en låneförmedlare är det viktigt att denna samarbetar med så många långivare som möjligt eftersom att det ökar din chans till en rättvis och låg ränta. Freedom Finance samarbetar med 36 långivare:

 1. SEB
 2. Ikano Bank
 3. Bank Norwegian
 4. Santander
 5. ICA Banken
 6. Wasa Kredit
 7. Resurs Bank
 8. re:member
 9. Lendify
 10. Marginalen Bank
 11. Svea Ekonomi
 12. Collector
 13. Nordax Bank
 14. Bigbank
 15. Avida Finans
 16. Komplett Bank
 17. Credento
 18. MoneyGo
 19. SevenDay Bank
 20. Swedbank
 21. MyMoney
 22. Northmill
 23. OPR Privatlån
 24. Instabank
 25. Coop
 26. Euroloan
 27. BRAbank
 28. CashBuddy
 29. Thorn PrivatFinans
 30. Brocc
 31. Friia
 32. Nystart Finans
 33. Lån & Spar Bank
 34. Ferratum
 35. Moank
 36. TryggKredit

Att Fredom Finance samarbetar med så många långivare gör Freedom Finance till en attraktiv tjänst för dig som söker ett lån med en rättvis ränta.

Ränta

Freedom Finance säger sig erbjuda en ränta någonstans mellan 2,95 % och 27 %. Det är dock ett otroligt brett spann och säger inte så mycket om verkligheten.

Du som ansöker om ett lån genom Freedom Finance kommer troligtvis inte att erbjudas varken 2,95 % eller 27 %. Jag skulle snarare vilja påstå ett en bra ränta för dig som söker ett lån på Freedom Finance ligger på någonstans mellan 7 % och 8 %.

Sök lån hos Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Freedom Finance är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Det kan låta som en hög ränta, men det beror på vad man jämför med. En ränta som man ofta hör pratas om är räntan på bolån, den ligger på bara något eller några procent. Det är dock ingen schysst jämförelse eftersom att banken i den typen av lån har bostaden som säkerhet om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet. Annat gäller dessa typer av lån där banken faktiskt inte har någon säkerhet alls, därför är räntan högre.

Mitt tips till dig som funderar på att söka ett lån genom Freedom Finance är att sikta på att få en ränta på mellan 7 % till 8 %.

Lämna en kommentar