HemLånLendo omdöme

Lendo omdöme

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och kanske den som de allra flesta tänker på när det kommer till lån. Men är Lendo bra?

Vad är Lendo?

Lendo är en låneförmedlare, men inte en långivare. För att förstå vad Lendo är måste man därför nästan förstå vad skillnaden är.

En låneförmedlare är ett företag varvs affärsidé är att förmedla lån till andra långivare, som i sin tur faktiskt ger ut lån och skickar dig pengarna.

Syftet med ett företag som Lendo för dig som är intresserad av ett lån är att du genom exempelvis Lendo kan få erbjudanden från en större mängd långivare utan att behöva ansöka om flera lån separat, vilket inte bara sparar tid utan även gör att du med bara en kreditupplysning kan få flera låneerbjudanden.

En illustration på hur Lendo fungerar för dig som ansöker om ett lån.

Dessutom ökar det chansen att få ett lån med bra villkor eftersom att det inte spelar någon roll om hälften nekar dig, eftersom du då får erbjudanden från andra hälften. Detta till skillnad från om du söker ett lån på en enskild långivare, nekar dom får du inget lån och kreditupplysningen som kan belasta din kreditvärdighet inför kommande ansökningar om lån var i ”onödan”.

Är Lendo en bluff?

Nej, Lendo är ingen bluff. Lendo står under tillsyn av Finansinspektionen, Konsumentverket och Datainspektionen. Dessutom är Lendo ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Lendo AB med organisationsnummer 556515-1627.

Sök lån hos Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför hela 37 långivare. Att använda sig av Lendo är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Är Lendo bra eller dåligt?

Lendo är enligt mig ett bra alternativ för dig som söker ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån, utan att behöva jämföra lån hos flera olika långivare och få många kreditupplysningar kopplat till ditt namn på en kort tid.

Jämfört med andra låneförmedlare är Lendo också en vass konkurrent, med 37 långivare anslutna till plattformen blir det inte mycket bättre än Lendo faktiskt. Lendo är bra på det som Lendo gör, och därför rekommenderar jag Lendo till dig som vill jämföra privatlån.

Däremot är inte alltid privatlån speciellt bra, det beror på hur man hanterar lånen. Sköter du dina återbetalningar, lånar precis vad du behöver och betalar tillbaka så snabbt du kan är privatlån i många fall räddaren i nöden.

Gör du däremot inte detta kan privatlån som löses ut med andra privatlån med högre ränta skapa en domino-effekt som gör din ekonomi jobbigare och jobbigare att reda ut. Därför är det viktigt att när man tar ett lån genom exempelvis Lendo att faktiskt se till att betala tillbaka så snabbt man kan.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

När du använder dig av en låneförmedlare är det viktigt att denna samarbetar med så många långivare som möjligt eftersom att det ökar din chans till en rättvis och låg ränta. Lendo samarbetar med 37 långivare:

 1. Ikano Bank
 2. SEB
 3. Swedbank
 4. Santander
 5. Forex Bank
 6. ICA Banken
 7. Resurs Bank
 8. Svea Ekonomi
 9. Bigbank
 10. Collector Bank
 11. Credento
 12. Wasa Kredit
 13. Avida Finans
 14. Konsumentkredit
 15. Marginalen Bank
 16. MoneyGo
 17. Nordax Bank
 18. Remember
 19. SevenDay Bank
 20. Coop
 21. GoodCash
 22. Lån & Spar Bank
 23. Lendify
 24. TF Bank
 25. Thorn PrivatFinans
 26. Northmill Bank
 27. BRAbank
 28. Instabank
 29. Nystart Finans
 30. Moank
 31. Brocc
 32. Cashbuddy
 33. Bank Norwegian
 34. Ferratum
 35. Rocker
 36. Komplett Bank
 37. Nordnet

Att samarbeta med hela 37 långivare gör att Lendo till hög grad kan erbjuda dig bättre ränta och även bättre villkor i allmänhet än andra låneförmedlare med färre ansluta långivare, vilket är de flesta.

Ränta

Ränta, något som är rätt svårt för mig att gå igenom på denna blogg där du som besökare inte kan ange personnummer eller förklara din situation, för det är ju precis det som bedömer vilken ränta som du kan få.

Däremot kan jag försöka reda ut lite grundläggande.

När du söker ett lån på exempelvis Lendo står det att räntespannet är mellan 2,95 och 29,95 %. Väldigt få, om ens någon, får ett låneerbjudande kring 29,95 %. Detsamma gäller 2,95 %.

Min uppfattning är att anledningen till att man sätter 29,95 % som maximal ränta är för att låntagaren ska bli positivt förvånad när denna får en betydligt lägre ränta, vara stolt över att man lyckas få en så bra ränta för att sedan teckna lånet så fort erbjudandet kommer.

En mer sund approach är att i förväg klura ut vilken ränta som du faktiskt kan acceptera och varit nöjd med. En vanlig ränta för dig som jämför privatlån genom Lendo, och en som du enligt mig bör satsa på att i alla fall komma nära, är någonstans mellan 7 och 8 %.

Sök lån hos Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför hela 37 långivare. Att använda sig av Lendo är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Lämna en kommentar