HemLånZmarta omdöme

Zmarta omdöme

Zmarta är en en stor låneförmedlare som man på senaste tiden hör nästan överallt känns det som. Men hur bra är Zmarta egentligen?

Vad är Zmarta?

Zmarta är precis som många varumärken som man hör på radio, TV, på stan och i folkmun en låneförmedlare, ingen långivare.

Skillnaden är att en långivare är ett företag som ger ut lån. En låneförmedlare är en tjänst som har som affärsidé att samla information om din ekonomiska situation, skicka vidare denna till ett gäng långivare, oftast runt 30 till 40 stycken, men det beror lite på. Zmarta samarbetar med hela 36 stycken olika långivare.

En illustration på hur Zmarta fungerar för dig som ansöker om ett lån.

Sedan sammanställer Zmarta dina erbjudanden och presenterar de bästa för dig som du sedan kan ta ställning till. Alla 36 långivare delar dessutom på samma kreditupplysning som Zmarta tar på dig, därför är det ingen nackdel att så många långivare är med och tävlar om att ge dig bästa räntan, snarare tvärt om.

Zmarta är dessutom kostnadsfritt att använda för dig som söker ett lån. Zmarta tjänar istället pengar när du tecknar ett lån, genom att lånebolaget som du väljer att teckna hos betalar en summa pengar till Zmarta som tack för att du blev kund genom Zmarta.

Är Zmarta en bluff?

Nej, Zmarta är ingen bluff. Zmarta står under tillsyn av Finansinspektionen, Konsumentverket och Datainspektionen. Dessutom är Zmarta ett registrerat aktiebolag i Sverige, under namnet Zmarta AB med organisationsnummer 556647-0737.

Sök lån hos Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Zmarta är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Är Zmarta bra eller dåligt?

Zmarta är ett bra sätt att ta ett lån på eftersom att tjänsten jämför hela 36 långivare utan någon som helst kostnad för dig som söker lånet.

Ska jag vara helt ärlig skiljer sig inte Zmarta jättemycket från övriga låneförmedlare, det är ungefär samma upplägg som gäller med ungefär samma antal banker, det är däremot inget dåligt.

Det finns en stor fördel i att söka ett lån genom en låneförmedlare istället för direkt genom en långivare. Det tar ungefär lika lång tid, båda resulterar i totalt en kreditupplysning men genom att använda en tjänst som Zmarta får 36 långivare chansen att ge dig en bra ränta, istället för bara en.

Sen är det inte nödvändigtvis så att Zmarta är mycket bättre än konkurrenterna, men jag skulle rekommendera att använda en låneförmedlare före att ansöka om ett lån direkt hos en långivare. Zmarta är dessutom en bra och seriös tjänst, därför har jag inga problem med att rekommendera Zmarta för dig som söker ett lån utan säkerhet.

Tänk däremot på att ett lån utan säkerhet inte alltid är jättebra, trots att Zmarta är det. Ett sådant lån kan orsaka mycket problem för den som inte sköter återbetalningar. Var därför noga innan du tecknar ditt lån med att du har råd att betala tillbaka, samt efter att du tecknat ditt lån med att prioritera återbetalningar före andra kostnader.

Vilka banker samarbetar Zmarta med?

När du använder dig av en låneförmedlare är det viktigt att denna samarbetar med så många långivare som möjligt eftersom att det ökar din chans till en rättvis och låg ränta. Zmarta samarbetar med 36 långivare:

 1. SEB
 2. Ikano Bank
 3. Santander
 4. Bank Norwegian
 5. Wasa Kredit
 6. ICA Banken
 7. Resurs Bank
 8. Remember
 9. Lendify
 10. Marginalen Bank
 11. Svea Ekonomi
 12. Collector Bank
 13. Nordax Bank
 14. Bigbank
 15. Avida Finance
 16. Komplett Bank
 17. Credento
 18. MoneyGo
 19. SevenDay
 20. Swedbank
 21. MyMoney
 22. Northmill
 23. OPR Privatlån
 24. Instabank
 25. Coop
 26. Euroloan
 27. BRAbank
 28. Cashbuddy
 29. Thorn PrivatFinans
 30. Brocc
 31. Friia
 32. Nystart Finans
 33. Lån & Spar Bank
 34. Ferratum
 35. Moank
 36. Tryggkredit

Ränta

Även om Zmarta jämför långivare med målet att ge dig den lägsta räntan som du kan få kan det vara bra att bestämma vilken ränta man känner sig nöjd med innan man ansöker, så att man inte blir såld på plats och inte tänker igenom ordentligt när man väl har erbjudanden, som Zmarta givetvis gör allt för att dessa ska framstå som fantastiska, framför sig.

På Zmartas hemsida kan man läsa att räntan är någonstans mellan 2,95 och 27 %. Det säger ju väldigt lite. Får du en ränta på 2,95 % är det otroligt bra, och din räntekostnad kommer att vara väldigt liten. Får du däremot en ränta på 27 % är min rekommendation att inte teckna lånet, oavsett hur akut läget är. Det är en orimligt dyr ränta.

Min gissning är att det är en del av en marknadsföringsstrategi, att presentera den maximala räntan som 27 %, då känner man sig undervetet rätt nöjd med 15 %, även om även det är en mycket hög ränta. Detta är varför jag rekommenderar dig som låntagare att ha en idé om vilken ränta du hade nöjt dig med innan du ansöker om lån och får se ränteförslag från långivare.

Jag rekommenderar dig som söker ett privatlån att satsa på en ränte på ungefär 7 eller 8 %. Detta gäller dig en stabil inkomst utan betalningsanmärkningar. Det måste inte vara en hög inkomst, inte heller måste du skött din ekonomi med perfektion, men att ha haft en stabil inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar ökar chansen till lägre ränta.

Sök lån hos Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som jämför hela 36 långivare. Att använda sig av Zmarta är därför ett bra sätt att jämföra räntor på. Jämförelsen kostar inget och är inte bindande.

Har du däremot en inkomst som är mindre stabil, eller ingen alls, alternativt någon betalningsanmärkning, är det mycket begränsat vilka långivare som är intresserade av att ge dig ett lån, därför blir räntan tyvärr högre. Däremot är det fortfarande till stor fördel att använda en tjänst så som Zmarta, för att minimera räntan, även om den lär bli högre än vad den med stabil inkomst utan betalningsanmärkningar kan bli erbjuden.

Lämna en kommentar