HemKreditkortKreditkort utan inkomst

Kreditkort utan inkomst

Alla kreditkort har olika krav. Inga accepterar dig helt utan inkomst men en del accepterar dig utan fast inkomst. Låt mig visa vilka!

Det bästa kreditkortet för dig utan inkomst är kreditkortet från Norwegian. Anledningen är att kreditkortet saknar årsavgift och är erbjuder räntefrihet i upp till 45 dagar. Kreditkortet från Bank Norwegian har inga krav på fast inkomst.

Inga kreditkort accepterar dig helt utan inkomst

Det är lite tråkigt men inga kreditkort accepterar dig som inte har en inkomst. Anledningen till att detta är tråkigt är eftersom att det finns många situation där det faktiskt kan vara lämpligt med ett kreditkort även utan inkomst.

Säg att du exempelvis har pengar, snart ska få pengar, eller till och med redan har en inkomst men att den inte syns i din inkomstdeklaration än. Då kan du tyvärr inte skaffa ett kreditkort och det är såklart väldigt tråkigt. Saknar du däremot fast inkomst, men har haft lite andra intäkter så som bidrag eller pension finns det en god chans att Bank Norwegian-kortet godkänner dig.

Bank Norwegian-kortet är kreditkortet för dig utan fast inkomst

Saknar du fast inkomst och vill ha ett kreditkort skulle jag säga att Bank Norwegian-kortet är det kort som du utan inkomst har störst chans att få. Det är dessutom ett på många sätt mycket fördelaktigt kreditkort.

Jag håller löpande koll på kreditkorten i Sverige och kommer självklart att uppdatera artikeln om det släpper ett kort med lägre krav.

Fast inkomst är inte alltid ett krav

Även om någon form av inkomst är ett krav måste du inte vara fast anställd, och du måste inte heller få in inkomst från någon typ av anställning eller ens från att på något sätt ha jobbat någonstans. Kravet är egentligen att du då och då ska få en summa pengar, som inte kommer ifrån någon typ av lån eller kredit.

Bidrag och pension kan räknas som inkomst

Eventuella bidrag eller till och med pension räknas därför som inkomst. Får du bidrag eller pension kan du alltså ansöka om Bank Norwegian-kortet med goda chanser att bli godkänd.

Studielånet räknas inte som inkomst

Däremot räknas inga typer av lån eller krediter som inkomst, därför räknas exempelvis inte ett studielån. Detta är anledningen till varför det är så svårt för studenter att bli godkänd även för de allra enklaste kreditkorten att få.

Bank Norwegian-kortet är kreditkortet för dig utan fast inkomst

Saknar du fast inkomst och vill ha ett kreditkort skulle jag säga att Bank Norwegian-kortet är det kort som du utan inkomst har störst chans att få. Det är dessutom ett på många sätt mycket fördelaktigt kreditkort.

Lägre inkomst ger lägre kreditgräns

Värt att notera är att lägre inkomst ger en lägre kreditgräns. Även om Bank Norwegian-kortet har en kreditgräns på 100 000 kr kommer du med en inkomst som är mindre och oregelbunden inte att komma upp i den kreditgränsen.

Det måste däremot inte vara negativt, för en viktig faktor när det kommer till att bedöma kreditvärdighet är din mängd öppen kredit i förhållande till inkomst. Att inte tjäna så mycket men ha ett kreditkort med en hög kreditgräns kan vara dåligt för din kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet gör det svårare att i framtiden ansöka om lån exempelvis.

Självklart kan du ansöka om att uppdatera och höja din kreditgräns senare när du haft kortet ett tag, visat att du kan hantera krediten och betalar tillbaka regelbundet samt kanske till och med ökat din inkomst. Att ha en kreditgräns med lite spelrum kan dessutom vara bra för din kreditvärdighet då nyttjandegraden av öppna krediter också är en faktor.

Det kan alltså vara bättre för din kreditvärdighet att ha 40 000 kr i kreditgräns och att i regel använda 20 000 kr per månad än att ha 40 000 kr och använda hela 40 000 kr varje månad.

Lämna en kommentar