HemLånLåna pengar till hästtransport

Låna pengar till hästtransport

Det bästa är att inte behöva ta ett lån, men det är som vi alla vet inte alltid möjligt. Då är det näst bästa att hitta det bästa lånet.

Hästtransporten i många fall nödvändig

Att inte konsumera när man inte har pengar är ett bra motto som man alltid bör utgå ifrån, men ibland måste man göra undantag. Särskilt när det gäller konsumtion som inte går att trumma på, exempelvis en hästtransport som gör att din häst kan transporteras på ett säkert sätt.

Det näst bästa, efter att inte ta ett lån, är att ta ett lån som är så bra som möjligt där du som låntagare får så bra villkor som möjligt, så att du kan köpa en riktigt bra hästtransport utan att din ekonomi behöver ta alldeles för mycket stryk av detta.

Låna till hästtransport hos Advisa

Att behöva en hästtransport när ekonomin inte är på topp kan vara både jobbigt och stressigt, jag förstår verkligen det. Mitt bästa tips är att ansöka om ett lån genom Advisa, för att på så vis minimera räntekostnaden.

Det går inte att använda hästtransporten som säkerhet

Du som ska köpa en bostad exempelvis tar ett bostadslån, det innebär att lånet är en speciell typ av lån avsedd för bostadsägare där bostaden blir bankens säkerhet. Kan du inte betala tillbaka, ja, då tar banken bostaden.

Till skillnad från ett bolån finns det ingen typ av anpassat hästtsransportslån där hästtransporten är säkerheten.

Det resulterar i sin tur i att du måste ta ett så kallad ”lån utan säkerhet”. Det är en typ av lån där det inte finns någon säkerhet för banken, något som banken kan ta om du inte kan betala tillbaka. Därför är lånet mer riskfyllt för banken att ge dig, och räntan är därför högre – vilket gör din kostnad högre.

Även om räntan oundvikligen blir högre kan du göra allt du kan för att minimera räntan. Enligt Advisa är räntan på lånen som deras samarbetspartners ger ut någonstans mellan 3,06 till 29,99 %, vilket indikerar på att man kan vinna rätt mycket på att jämföra bland lånen.

Ränta på lån för hästtransporter

Räntan för dig som väljer att ta ett lån utan säkerhet för att finansiera en hästtransport beror mycket på vilken långivare du väljer och var du jämför ditt lån, men även din finansiella situation såklart. Räntespannet hos Advisa som jag tidigare nämnde är mellan 3,06 och 29,99 %. Personligen tror jag att räntespannet är satt så pass högt så att man som låntagare har svårt att veta om man får en bra ränta eller inte.

Väljer du att, som jag rekommenderar, ansöka om lån till din hästtransport genom Advisa, och har en kreditvärdighet som är helt OK men inga eller någon enstaka betalningsanmärkning tror jag att du kan få en ränta på ungefär 7 eller 8 %. Får du ett erbjudande kring runt 7 % hade jag varit nöjd, får du däremot ett erbjudande närmare 29,99 % ska du inte vara nöjd utan försöka prata ner räntan alternativt fortsätta jämföra.

Av egen erfarenhet får man räkna med ungefär 20 000 kr för en fin begagnad hästtransport. Därför tänkte jag jämföra hur din räntekostnad påverkas, alltså kostnaden för att få låna pengar, beroende på hur hög ränta du får, när du lånar 20 000 kr till en hästtransport.

Tabellen nedan jämför priset för dig att låna 20 000 kr till en hästtransport med olika räntor:

RäntaRäntekostnaden per år
7 %1 400 kr
14 %2 800 kr
20 %4 000 kr
29,99 %5 998 kr
Skillnaden i kostnad mellan en bra och en dålig ränta för hästtransporter.

Låna till hästtransport hos Advisa

Att behöva en hästtransport när ekonomin inte är på topp kan vara både jobbigt och stressigt, jag förstår verkligen det. Mitt bästa tips är att ansöka om ett lån genom Advisa, för att på så vis minimera räntekostnaden.

Finansiera hästtransporten på andra sätt

Jag kan inte med gott samvete skriva en artikel om att finansiera en eventuell hästtransport med ett lån utan att understryka att verkligen tänka igenom om det inte finns några andra alternativ än att ta ett lån.

Sköter du återbetalningarna precis så som man ska är ett lån från Advisa för att finansiera något viktigt och temporärt inte alls så farligt, sköter du däremot inte dina återbetalningar kan det ställa till med mycket stora finansiella problem i längden.

Köp hästtransporten kontant

Den bästa lösningen är ju såklart om du kan köpa din hästtransport kontant, det finns rätt billiga hästtransporter på Blocket exempelvis, även om de lite finare kostar runt 20 000 kr kan det vara värt att hålla ett öga på annonserna som läggs ut, kanske kan du sälja något annat för att köpa hästtransporten?

Hyr en hästtransport

En annan bra lösning för att undvika att ta ett lån för att köpa en hästtransport är helt enkelt att hyra en hästtransport, detta behöver jag däremot inte gå in på djupare då du vet själv om det är en passande lösning för dig eller inte. Ska du exempelvis använda denna ofta och mycket är alternativet dyrare än att köpa och därmed inte alls en bra lösning.

Belåna din nuvarande bostad

Ett annat sätt att köpa en hästtransport på är att belåna din nuvarande bostad, detta är den bästa finansieringsmetoden för dig som vill köpa en betydligt dyrare hästtransport samt äger ditt boende och inte är belånad till maximum. Anledningen till att detta är ett bra alternativ är eftersom att bolån i princip alltid har lägre ränta än lån utan säkerhet. Anledningen till att denna metod endast passar dig som vill köpa en dyrare hästtransport är eftersom att de flesta banker har en minimigräns på hur lite du får öka ditt bolån med, ofta runt 100 000 kr.

Lämna en kommentar