HemLånLåna pengar till veterinärvård

Låna pengar till veterinärvård

Behöver ditt husdjur vård är det en självklarhet, oavsett ekonomisk situation. Denna artikeln hjälper dig rätt lån till veterinärvården.

En kostnad som inte går att spara in på

Det bästa när man inte har pengar är att inte konsumera, det vet vi sedan länge. Veterinärkostnader är dock ett exempel på en kostad som inte går att spara in på.

I de fall där man måste spendera pengarna, som i detta fall med veterinärkostnader, är det näst bästa man kan göra att minimera räntan, så att ditt husdjur kan få vården som han eller hon behöver, utan att det påverkar din ekonomi alldeles för negativt.

Låna till veterinärvård hos Advisa

Att ens husdjur behöver vård under tuffa ekonomiska förhållanden är jobbigt, men det går att minimera räntan och därmed kostnaden för lånet. För absolut bästa räntan på veterinärvård rekommenderar jag att jämföra lån på Advisa.

Veterinärvård är ingen säkerhet för långivaren

Till skillnad från exempelvis bolån är veterinärvård ingen säkerhet för långivaren. Det innebär att det finns inget fysiskt objekt som långivaren kan ta ifall du inte kan betala tillbaka lånet, som en bostad vid ett bolån. Detta höjer risken för långivaren.

Det resulterar tyvärr i praktiken i att man får ta ett så kallat ”lån utan säkerhet”, vilket är en benämning för lån som är mer riskfyllda för långivaren att erbjuda. Det betyder i sin tur att din ränta kommer att bli högre.

Även om räntan tyvärr blir betydligt högre än vid lån med säkerhet kan man göra mycket för att minimera räntan och påverka den. Räntespannet på långivarna hos Advisa är mellan 3,06 % till 29,99 %, vilket säger en del om vikten av att jämföra lite.

Ränta på lån för veterinärvård

Räntan på lån för dig som vill använda lånet till att finansera veterinärvård skiljer sig mycket mellan olika långivare, och det är inte lätt att hitta någon tydlig indikator på vad en bra ränta är, att räntespannet på Advisa, som tidigare nämnt, är mellan 3,06 % till 29,99 % säger lite om hur otydligt det faktiskt kan vara att veta om man fått en bra ränta eller inte.

Vill du låna pengar till veterinärvård genom Advisa och har en kreditvärdighet som är i alla fall helt ok, tror jag att du kan sikta på att försöka få en ränta på ungefär 7 %. Får du ett erbjudande kring 7 % ska du vara nöjd, får du däremot ett erbjudande närmare 29,99 %, är mitt tips att fortsätta jämföra. 29,99 % är inte en bra ränta.

För dig som har en hund kan en diskbråcksoperation eller behandling av en livmoderinflammation kosta ungefär 25 000 kr. Nedan jämför jag hur din räntekostnad, alltså din kostnad för att få låna pengar, påverkas av olika räntor när du lånar 25 000 kr.

Tabellen nedan jämför priset för dig att låna 25 000 kr till veterinärvård med olika räntor:

RäntaRäntekostnaden per år
7 %1 750 kr
14 %3 500 kr
20 %5 000 kr
29,99 %7 497,5 kr
Skillnaden i kostnad mellan en bra och en dålig ränta.

Låna till veterinärvård hos Advisa

Att ens husdjur behöver vård under tuffa ekonomiska förhållanden är jobbigt, men det går att minimera räntan och därmed kostnaden för lånet. För absolut bästa räntan på veterinärvård rekommenderar jag att jämföra lån på Advisa.

Alternativa sätt att finansiera veterinärkostnaden

Det går inte att skriva en artikel om lån utan säkerhet utan att presentera risken med lån utan säkerhet och vikten av att undersöka möjliga alternativ.

För dig som sköter återbetalningar löpande är denna typen av lån inte så illa i många fall. För dig som däremot har svårt med det kan ett lån utan säkerhet innebära början på många dåliga ekonomiska beslut.

Köp kontant

Kan du på något sätt köpa veterinärvården kontant är det att föredra. Söker du lån har du troligtvis inte tillräckligt mycket pengar på banken, men du kanske har något du kan sälja? Det är värt att titta på innan du tar ett lån.

Kontakta försäkringsbolaget

Har du en försäkring? Kolla i så fall om de kan hjälpa till. Har du redan kollat? Kolla igen. Det är lika bra att vara helt säker på att försäkringsbolaget inte kan hjälpa till innan du tar ett lån för att täcka kostnaden.

Belåna nuvarande bostad

Ett alternativ, som gäller dig som äger en bostad och har lite högre veterinärkostnader är att belåna din nuvarande bostad. Då kommer du undan med en betydligt lägre ränta eftersom att bostaden blir långivarens säkerhet. De flesta banker kräver dock att du höjer ditt bolån med minst 100 000 kr, detta alternativet gäller därför dig med högre veterinärkostnader än 25 000 kr.

Lämna en kommentar