HemLånLendo eller Freedom Finance?

Lendo eller Freedom Finance?

Är Lendo eller Freedom Finance bäst på att ge dig det enklaste, billigaste och schysstaste lånet? Det tar vi en kik på tillsammans!

Vad är Lendo och Freedom Finance?

Både Lendo och Freedom Finance är låneförmedlare och fungerar på ungefär samma sätt. Företagens affärsidé är att med informationen som du uppger angående hur mycket du vill låna och när du vill betala tillbaka förmedla vidare informationen till företag som i sin tur kan ge dig ett lån.

Mer specifikt skickar Lendo och Freedom Finance vidare dina uppgifter till sina samarbetspartners. Lendo har 37 stycken samarbetspartners. Freedom Finance har 36. En mycket liten skillnad, men fler samarbetspartners kan ge dig ökade chanser till ett bra lån.

Fördelen för dig som funderar på att använda exempelvis Lendo eller Freedom Finance är att du har chansen att få låneerbjudanden från massa olika bolag utan att behöva ansöka 37 respektive 36 gånger. Dessutom hade du haft betydligt många fler kreditupplysning på ditt namn om du gjorde detta.

När du använder Lendo eller Freedom Finance får nämligen alla samarbetspartners dela på en och samma kreditupplysning, vilket är bra för din kreditvärdighet.

En illustration på hur Lendo och Freedom Finance fungerar för dig som ansöker om ett lån.

För att riktigt förstå hur tjänsterna fungerar kan du tänka såhär: Det finns ingen anledning att ansöka om ett lån på Ikano Bank, SEB och Swedbank när Lendo på några klick gör detsamma men med ytterligare 34 långivare till.

Varken Lendo eller Freedom Finance kostar något att använda, de får betalt från företaget som du väljer att teckna ditt lån hos.

Kostnad och bindning

Som tidigare nämnt kostar det absolut ingenting att jämföra och ansöka om ett lån med denna typen av tjänst. När du jämför är dessutom ingenting bindande, istället får du ett gäng förslag på räntor och villkor och kan i din takt avgöra vilket erbjudande som du tycker passar dig bäst.

Om du sedan väljer att teckna ett lån, då är det såklart förenat med diverse kostnader, det är även bindande.

Lånebelopp och återbetalningstider

Hur stor eller liten summa som du får låna samt hur lång återbetalningstid som du kan få på ditt eventuella lån beror på din situation. Lendo och Freedom Finance har dock lite olika regler kring vad som är möjligt att som låntagare ansöka om.

Nedan kan du se skillnaderna på lånebelopp och återbetalningstid på Lendo och Freedom Finance:

LåneförmedlareMin. krMax. krMin. årMax. år
Lendo10 000 kr600 000 kr1 år15 år
Freedom Finance5 000 kr600 000 kr1 år20 år
Skillnaderna på lånebelopp och återbetalningstid på Lendo och Freedom Finance.

Det kan kan se när man analyserar möjligheterna hos låneförmedlarna noggrannare är att Freedom Finance låter dig ansöka om mindre summor med längre återbetalningstid än vad Lendo gör.

Värt att notera är att detta inte betyder att du kan få ett lån med längre återbetalningstid på Freedom Finance i jämförelse med Lendo, det betyder enbart att du kan ansöka om det. Det kan visa sig att du får en längre återbetalningstid på Lendo trots att taket på Freedom Finance är högre.

Ränta och långivare

Det går för mig inte att säga rakt ut om Lendo eller Freedom Finance ger dig en lägre ränta. Anledningen är att de vid olika tidpunkter har olika samarbetspartners som dessutom bedömer varje situation på ett helt unikt sätt både med hjälp av algoritmer som konstant uppdateras men också med människor, och där kommer den mänskliga faktorn in i leken – man kan alltså dessutom ha tur och otur.

Måste man säga att antingen Lendo eller Freedom Finance vinner kampen om lägst ränta och flest långivare är vinnaren Lendo. Anledningen är att Lendo har 37 samarbetspartners varav Freedom Finance har 36. Detta betyder dock inte så mycket då Freedom Finance kan ta en ansluten långivare som ställer sig mer positiv till din situation än någon av de 37 långivarna hos Lendo gör.

När det kommer till räntan är sanningen att den är mycket snarlik mellan Lendo och Freedom Finance.

Kundbetyg på Trustpilot

På Trustpilot har Lendo 4,7 i omdöme och Freedom Finance 4,6. Det är i princip samma, och 0,1 högre betyder väldigt lite i det stora hela. Däremot har Lendo endast 1 302 omdömen och Freedom Finance hela 7 883 stycken. Därför vinner Freedom Finance kampen om kundbetyg.

Är Lendo eller Freedom Finance bäst?

Freedom Finance är bättre än Lendo. Anledningen är att man har tusentals fler omdömen på Trustpilot än vad Lendo har, samt att man kan låna mindre summor med längre återbetalningstid än vad man kan på Lendo.

Lämna en kommentar