HemKreditkollenBilligaste banken

Billigaste banken

Vilken är den bästa banken? Det tar vi reda på! Dessutom får du ett specialtrick som gör att dina bankbehov blir gratis.

Bankernas priser

Först och främst måste vi definiera vad vi menar med den billigaste banken, alla banker är billiga om man klarar sig utan deras tjänster. Det som i denna artikel definierar priset nedan är vad det kostar med ett konto som kan göra betalningar och ett kort. Antingen genom ett paket eller separat, det som är billigast.

Priserna nedan utgår ifrån att man inte kvalificerar som premium-kund eller liknande VIP-priser med högre krav.

Pris för konto som kan användas för betalningar och kort hos storbankerna och några nischbanker.
BankKostnad
Nordea468 kr
SEB420 kr
Swedbank370 kr
Danske Bank348 kr
Handelsbanken300 kr
ICA Banken300 kr
Länsförsäkringar275 kr
Skandia240 kr
En tabell som visar vad bankerna kostar att använda med ett konto som kan betala och ett kort.

Nordea

Det billigaste sättet att använda Nordea på är genom deras vardagspaket. Vardagspaketet innehåller allt du behöver, det vill säga konto (med betalningar) och kort. Det kostar 468 kr om året vilket gör Nordea till den dyraste banken.

SEB

Hos SEB kostar SEB Debit och ett konto lika mycket som Enkla vardagen, det vill säga 420 kr om året. När du tecknar Enkla vardagen ingår ett kort, ett konto och möjligheten att teckna ett kostnadsfritt kreditkort (om du blir godkänd). Det billigaste sättet att använda SEB på kostar alltså 420 kr om året.

Swedbank

På Swedbank kan man vara nyckelkund, men det kostar 39 kr i månaden och är därför ett dyrt alternativ. Istället kan du teckna deras konto (0 kr), köpa till tillägget betalningar (175 kr) samt Bankkort Maestro (195 kr). Swedbank kostar 370 kr om året. Föredrar du Mastercard kostar Swedbank istället 425 kr om året, vilket även det är billigare än att vara nyckelkund.

Danske Bank

Det billigaste kontopaketet hos Danske Bank som inkluderar allt som du behöver av dina banktjänster kostar 348 kr om året. Då ingår dessutom kreditkortet Mastercard Direkt, vilket jag måste medge är ett konstigt namn på ett kort där pengarna inte dras direkt.

Handelsbanken

Fram tills nyligen var konton gratis på Handelsbanken, och allt som kostade var kortet, men så är det inte längre. Som kund hos Handelsbanken rekommenderar jag att teckna deras baserbjudande, eftersom det kostar lika mycket som bara bankkortet i sig separat. Baserbjudandet på Handelsbanken kostar 300 kr om året och är det billigaste sättet att vara kund hos Handelsbanken på.

ICA Banken

Hos ICA Banken ingår alla grundläggande tjänster så som konto och betalningar när du tecknar ett kort. ICA Bankkort är deras billigaste och vanligaste kort, det kostar 300 kr om året.

Länsförsäkringar

Det billigaste sättet att vara kund hos Länsförsäkringar och få de grundläggande banktjänster som man behöver är genom Länsförsäkringars kontopaket Bekväma vardagen för 275 kr om året. Paketet innehåller allt du behöver, men i princip inget extra.

Skandia

För att ta reda på Skandias pris använder man sig helt enkelt av deras kortpris, vilket motsvarar 240 kr om året. Kortet inkluderar allt du behöver, eftersom att konto (med betalningar) hos Skandia är gratis. Hos Skandia får du alltså allt som du behöver för 240 kr om året vilket gör Skandia till den billigaste banken.

Så får du alla banktjänster du behöver gratis

Det är stor skillnad på den dyraste banken för 468 kr om året och den billigaste för 240 kr om året, men gratis är gott och det finns ett knep som gör att dina banktjänster blir gratis.

På Skandia kostar allt du behöver 240 kr om året, men det är egentligen bara kortet som kostar. Kontot och betaltjänsten är gratis. Därför kan du kombinera konto och betaltjänst från Skandia och ett gratis kreditkort, jag rekommenderar Klarnakortet, för att få dina banktjänster för 0 kr om året.

Du får allt du behöver, på Skandia ingår BankID och Swish, och Klarnas kort går att använda överallt, har inga valutapåslag och är helt utan månads- och årskostnader.

Nackdelen är att köpen som du gör med Klarnakortet dras från ditt bankkonto på Skandia som tidigast inom några dagar genom Autogiro, därför kommer ditt saldo i Skandias internetbank inte alltid att vara helt korrekt, eftersom att dina köp inte dras direkt. Ett billigt pris att betala för gratis banktjänster kan man tycka.

Lämna en kommentar