HemKreditkollenKan man koppla kreditkort till Klarna?

Kan man koppla kreditkort till Klarna?

Vad innebär det och går det att koppla ett kreditkort till Klarna? Det klarar vi ut i denna artikeln om Klarna och kreditkort!

Det går inte att betala Klarna-fakturor med ett kreditkort. Det finns två primära betalningsmetoder för Klarna-fakturor: Autogirokoppling till din huvudbank, samt manuell banköverföring. Däremot kan du välja att skjuta fram och dela upp betalningen alternativt betala med Kreditkort genom en tredjepartstjänst.

Skjut fram betalningen

Det enklaste sättet att hantera en Klarna-betalning om du inte har pengar är inte att använda ett kreditkort, utan snarare att skjuta upp den på Klarnas hemsida eller i Klarna-appen.

För att skjuta upp betalningen klickar du på ”betalningsalternativ” följt av ”Förläng betaltiden”. Då kan du välja hur länge du vill skjuta upp betalningen och till vilken kostad detta görs,. Ju längre, desto dyrare.

Om du inte har möjlighet till detta följer en lösning nedan för att använda ditt kreditkort för att betala för ditt Klarna-köp.

Två betalningsmetoder

Klarna tillhandahåller primärt två olika betalningsmetoder på köp som redan är genomförda och kan betalas inom 14 dagar kostnadsfritt, den vanligaste är autogirokopplingen. Denna fungerar på så vis att du kopplar Klarna till ditt autogiro, för att sedan med några klick, antingen på Klarnas hemsida, eller i Klarna-appen, klickar på betala, och inom några dagar dras summan med hjälp av Autogiro från ditt kopplade konto.

Den andra betalningsmetoden som alltid finns tillgänglig är den manuella banköverföringen. Denna fungerar precis som en vanlig banköverföring gör, du anger rätt OCR-nummer samt följande uppgifter:

Plusgiro: 415 85 02-7
Bankgiro: 221-1555
IBAN: SE58 9500 0099 6026 0036 5171
BIC/SWIFT: NDEASESS –

Så betalas din Klarna-faktura.

Även om det inte går att betala med ett kreditkort direkt, finns det en metod för att utnyttja denna frihet att betala med en banköverföring för att kunna, i praktiken, betala fakturan med ett kreditkort. Mer om detta nedan.

Betala med kreditkort med Betalo

Även om det inte går att ansluta ett kreditkort till Klarna kan du mot en avgift använda tjänsten Betalo för att betala Klarna med ett kreditkort. Låt mig förklara hur!

Klarna låter som sagt dig som kund inte att betala med ett kreditkort eller ens ett kort över huvud taget, däremot kan du betala med banköverföring.

Betalo är en tjänst som betalar din faktura åt dig, mot att du betalar Betalo med valfritt kort. På så sätt kan du betala Klarna med ett kreditkort.

Avgiften för att använda Betalo för att betala fakturor:

KortAvgift
Mastercard1,9 %
Visa1,9 %
American Express2,5 %
Santander Mitt kort & Santander Mitt kort+0,0 %
OKQ8 Visa0,3 %
Wasa Kredit Agriakortet & Wasa Kredit Gustav0,5 %
Alla kort från Nordea (ej Nordea Finans)0,7 %
Alla kort från Ecster1,0 %
Ikano Kort, Shell Mastercard, Preem Mastercard, Audi Visa, Seat Visa, Skoda Visa & Volkswagen Visa1,9 %
En tabell som redovisar avgiften i att använda ett kreditkort för att betala Klarna.

Självklart kostar det även ofta att ha en kreditkortskuld, det är inte inräknat i tabellen ovan eftersom att alla har en olika hög ränta och olika typer av avgifter. Vissa kreditkort är dessutom kostnadsfria om man betalar tillbaka inom en viss tid.

Mitt tips är att primärt försöka lösa betalningen genom Klarna, utan tredjeparter så som Betalo, för att göra ekonomin så enkel som möjligt. Är det däremot inte möjligt att skjuta upp betalningen hos Klarna ytterligare är metoden ovan en bra metod för att köpa lite extra tid, så länge du har en plan för att så snabbt som möjligt kunna betala summan för att undvika onödiga avgifter och räntor.

Lämna en kommentar